fredag 22 april 2011

Mollusk utrotning

Melvin har ju nu i över ett halvår haft massvis med mollusker. Det började lite smått på halsen men sedan har dom bara ökat i antal.
Dom har inte besvärat honom men dom ser ju så oklädsamma ut. Och det kan ta flera år innan dessa försvinner. Vill inte att dom andra barnen ska tycka att ser konstig ut så jag har googlat runt massor nu för att läsa på om dessa Mollusk vårtor. Bvc säger att man ska låta dessa läka ut och bara vänta. Men som sagt det tar lång tid. Är trött på dessa nu och vill försöka få bort dom. Har nu köpt en produkt från hälsokostbutiken som heter Molkosan, det är en mjölksyrad ostvassla. Den går även bra att dricka då den balanserar magen.
Men vi använder den utvärtes och smörjer in molluskerna.
Ska bli spännande att se om detta får molluskerna att torka ut och försvinna så småningom.
Vi har använt den i 2 dagar nu och redan har några mörknat och någon har börjat blöda. Det är ett tecken på att dom är i slutskedet. Då blir dom fula och mörka.. Bara att hålla tummarna.







3 kommentarer:

  1. Hej!
    Försvann molluskerna med Molkosan-behaadlingen? Min son har hemska mollusker och jag har testat en del saker som inte funkat och funderar på att testa Molkosan nu. Vore kul att höra hur det gick för Melvin! Om molluskerna försvann, hur lång tid tog det? Hur ofta baddade du? Blev det några ärr kvar?
    Tack på förhand!

    SvaraRadera
  2. Hej!
    Såg detta först nu..
    Man hade nästan glömt bort dom hemska molluskerna ;)
    Men han hade verkligen sjukt många.. Vi testade typ allt. Och jo, det var nog Molkosanen som gjorde susen. Vi baddade mycket med asolsprit också och jag började även klämma ut några med hjälp av tops.
    Minns ej riktigt när han blev helt molluskfri men tror han hade dem i över 1,5 år iallafall.
    Nu har han små prickar kvar på vissa ställen. Dom ser ut som små små hål men dom syns knappt.
    Så det är bara att hålla ut och badda på..
    Sommaren minns jag gjorde susen. Vi lät honom gå med bar överkropp på tex stranden så solen fick hjälpa till att torka ut dem och så mycket baddande.
    Kör på molkosanen!!
    Och lycka till!! Tillslut är dom borta ;)
    Med vänlig hälsning,
    Jeanette

    SvaraRadera
  3. Åh tack för ditt svar! Vi har baddat morgon och kväll i två veckor nu, men ser ännu ingen skillnad. De första dagarna började två av molluskerna blöda och jag tänkte "wow, det här är grejer!" men sen har det inte hänt mer än så. (de som blödde slutade sedan att blöda och ser nu vanliga ut igen) Tack för alla tips! Jag ska fortsätta badda och badda och hoppas att de små jäklarna försvinner snart och att de inte lämnar några ärr efter sig! :-(
    Jobbigast är nästan att hans eksem blossat upp som galet mest överallt och jag kan inte behandla hans eksem med kortisonsalva där han har mollusker, för det får molluskerna att sprida sig som löpeld. Suuuuuck.
    Kram!

    SvaraRadera