måndag 26 juli 2010

Finland

Nu har vi varit 1 vecka i Finland hela familjen och hälsat på lite släktingar.
Vi har haft det jätte mysigt och blivit bortskämda med att bli uppassade på. Vi var de 3 första dagarna hos min mormors syster och hennes dotter Pirjo i Helsingfors och där fick vi bo ensamna i Irjas villa och blev bjudna på god mat hos Pirjo i dagarna tre. Pirjo lånade en liten pol till Melvin av en granne så Melvin kunde bada på altanen. Vi badade bastu och käkade finsk korv som man ska göra i Finland :-) Dag tre åkte vi sen vidare till min pappas lägenhet i Äetsä. Vi besökte Sirpa på hennes landställe ena dagen, där var det såå mysigt. Det låg precis vid vattnet. Vi fiskade, kastade pil, åkte båt, badade och bastade. Sirpa bjöd på jättegod mat hon med.. Lucas sa varjegång vi åt mat att "det var det godaste han ätit i hela sitt liv" och maten var såå "underbar" :-) Lucas vet minsann hur man gör folk glada ifall han vill.
Vi hann med ett besök hos min farbror Risto och hans fru Arja sista dagen också. Dit kom också min andra farbror Marko och hans Marietta.
Vi borde egentligen stannat några dagar till i Finland då det inte fanns mycket tid över till att bara vara. Alla ville ju hinna träffa oss när vi var där.
Nästa gång får vi stanna längre. Det var iallafall en väldigt lyckad semestervecka :-)












4 kommentarer:

  1. Det såg verkligen skönt ut, väldigt bra bilder.
    Förstår att ni trivdes.
    Farmor och farfar

    SvaraRadera
  2. peter ser ut som en finsk fura ruuund hihihi!faster

    SvaraRadera
  3. Finsk fura är hård som granit hahah Inte som Italiensk pasta mjuk och bullig hahahahha
    Vi ses snart så kan vi jämföra....

    SvaraRadera
  4. hörru mellan,de där bullarmarna kommer att sluta mellan fasters tänder!!!

    SvaraRadera