1. Skala och tärna 500 g potatis och slanta 200g palsternacka. Tärna 1 grön paprika och 1 röd paprika. Hacka 1 gul lök.
2. Hetta upp 1msk olja i en gryta. Fräs löken, ca 500g nötfärs och pressa ner 2 vitlöksklyftor.
3. Krydda med 1tsk chilipulver. 1msk paprikapulver, 1,5tsk spiskummin och 1msk torkad oregano.
Lägg ner potatis, paprika och palsternacka. Tillsätt 4msk tomatpure´, 8dl vatten och 2 köttbuljong tärningar.
Koka upp och låt koka på svag värme i ca 15 minuter.
4. När soppan kokat ca 15 min, späd med mjölk eller vatten till önskad konsistens och smaka av med lite extra kryddor om du vill. Servera tillsammans med krutonger.
Det står även att man ska halvera 250g körsbärstomater och slanta 300g morötter och servera dem råa till men om man önskar kan man ha även dessa i soppan.. Vi hade dem INTE i soppan.
Den var super smarrig MUmMS.....
SvaraRadera